Ταξίδι με πλοίο με το κατοικίδιό σας: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ταξίδι με πλοίο με το κατοικίδιό σας: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πολλοί λάτρεις των ζώων λατρεύουν να μοιράζονται τις περιπέτειές τους με τα τετράποδα μέλη της οικογένειάς τους.

Εάν σκέφτεστε να ταξιδέψετε με πλοίο μαζί με το κατοικίδιό σας, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να διασφαλίσετε μια ομαλή και ασφαλή εμπειρία για εσάς και το κατοικίδιό σας.

Προετοιμασία:

  • Ελέγξτε τους κανονισμούς της ακτοπλοϊκής εταιρείας: Κάθε εταιρεία έχει διαφορετικούς κανόνες σχετικά με τα κατοικίδια ζώα, συμπεριλαμβανομένων των επιτρεπόμενων ζώων, των μεγεθών, των περιορισμών αριθμού και των απαιτούμενων εγγράφων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους κανονισμούς της εταιρείας με την οποία θα ταξιδέψετε πριν κλείσετε τα ακτοπλοικά εισιτήρια.
  • Κλείστε καμπίνα: Συνήθως, τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται στις κοινόχρηστες περιοχές του πλοίου, όπως τα εστιατόρια ή τα μπαρ. Θα χρειαστεί να κλείσετε μια καμπίνα που επιτρέπει κατοικίδια, η οποία μπορεί να έχει επιπλέον χρέωση.
  • Ετοιμάστε τα απαραίτητα έγγραφα: Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το κατοικίδιό σας, όπως το βιβλιάριο υγείας με τα ενημερωμένα εμβόλια, το microchip και τυχόν άλλα πιστοποιητικά που απαιτούνται από την ακτοπλοϊκή εταιρεία ή τη χώρα προορισμού.
  • Εξοπλίστε το κατοικίδιό σας: Προμηθευτείτε ένα λουρί, κολάρο με ταυτότητα και σακούλες για τα περιττώματα. Ενδέχεται να χρειαστείτε και ένα  κλουβί μεταφοράς, ανάλογα με τους κανονισμούς της εταιρείας και το μέγεθος του κατοικίδιού σας.
  • Εκπαιδεύστε το κατοικίδιό σας: Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας είναι εξοικειωμένο με το να βρίσκεται σε κλουβί ή μεταφορικό μέσο. Εξασκήστε το να περπατάει με λουρί και να υπακούει σε βασικές εντολές.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

  • Φροντίστε για την υγεία και την ευεξία του κατοικίδιού σας: Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας έχει πρόσβαση σε νερό και τροφή. Προσφέρετέ του τακτικές βόλτες σε κατάλληλους χώρους του πλοίου, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
  • Εποπτεύστε το κατοικίδιό σας: Μην αφήνετε ποτέ το κατοικίδιό σας χωρίς επίβλεψη. Βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα ασφαλισμένο με λουρί ή μέσα στο κλουβί του, όταν δεν βρίσκεται στον καθορισμένο χώρο άσκησης.
  • Σεβαστείτε τους υπόλοιπους επιβάτες: Να είστε προσεκτικοί ώστε το κατοικίδιό σας να μην ενοχλεί ή να δημιουργεί πρόβλημα στους υπόλοιπους επιβάτες. Διατηρήστε τον χώρο σας καθαρό από τυχόν ακαθαρσίες.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες του πληρώματος: Να είστε συνεργάσιμοι με το πλήρωμα και να ακολουθείτε τις οδηγίες τους σχετικά με την ασφαλή μεταφορά και συμπεριφορά του κατοικίδιού σας