Ακτοπλοϊκά Ανάφη – Φθηνά εισιτήρια πλοιου για Ανάφη

Ανάφη Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια για Κλείσε εδώ online τα πιο φθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Ανάφη και παρέλαβε τα σε 2 λεπτά στο email σου.

Βάλε το λιμάνι αναχώρησης και σαν προορισμό το λιμάνι της Ανάφης και δες όλα τα δρομολόγια πλοίων για Ανάφη. Στο ferryfast σε πάμε γρήγορα παντού.

Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια για Ανάφη

Εντόπισε κάθε διπλανό νησί ή μεγάλο λιμάνι που συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι της Ανάφης και κλείσε το εισιτηριό σου από το ferryfast σε 2 λεπτά.

Δρομολόγια πλοίου για Ανάφη

Δες τα πλοία, την εταιρεία, τα δρομολόγια, τη διάρκεια του ταξιδιού και τις τιμές και κλείσε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από ή προς Ανάφη στην πιο χαμηλή τιμή.

Η Ανάφη

Είναι από τα νησιά που συνεχίζουν να «κρύβονται» καλά από τα εκατομμύρια τουρίστες και να αποτελούν έναν εκλεκτό προορισμό για λίγους! Η Ανάφη είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους, ανατολικά της Σαντορίνης, 150 μίλια μακριά από το πολύβουο λιμάνι του Πειραιά.

Με 479 μόνιμους κατοίκους και σε αντίθεση με την τουριστική και κοσμοπολίτικη γειτόνισσά της Σαντορίνη, διατηρεί τους χαμηλούς τόνους ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αγαπημένο καταφύγιο των «εναλλακτικών» κοσμικών.

Το δυνατό χαρτί της είναι οι ωραίες παραλίες και η Χώρα, από τις ομορφότερες των Κυκλάδων, χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 260 μέτρων με πανοραμική θέα. Τα κατάλευκα σπιτάκια με τους θόλους, οι λουλουδιασμένες αυλές και τα στενά δρομάκια με τα ασβεστωμένα σκαλοπάτια, θυμίζουν τη συνοικία «Αναφιώτικα» κάτω από την Ακρόπολη της Αθήνας, η οποία κτίστηκε από κατοίκους της Ανάφης που μετοίκησαν εκεί τις δεκαετίες του 1860 και 70’.

Σήμα κατατεθέν και το παλιό ενετικό κάστρο, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του οικισμού, και κατά το παρελθόν ήταν παρατηρητήριο προς το Κρητικό Πέλαγος και τη Σαντορίνη. Στα αξιοθέατα της Χώρας ανήκουν και οι γραφικοί ανεμόμυλοι που βρίσκονται στην πλαγιά του λόφου. Οι εκκλησίες ενσωματωμένες στον οικισμό δεν ξεχωρίζουν από τα σπίτια και είναι όλες σχεδόν ίδιες, μονόχωρες και καμαροσκέπαστες.

Όσον αφορά στο φαγητό και τη διασκέδαση; Το νησί παράγει εξαιρετικά προϊόντα, όπως θυμαρίσιο μέλι, σκληρό τυρί και μια σπάνια ποικιλία κρασιού, με τις μικρές και γραφικές ταβέρνες να δημιουργούν πιάτα με τα εν λόγω αγαθά. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις ψωμί με ζαφορά, αστακομακαρονάδα, πετρομπάρμπουνο, ντόπιο κατσικάκι στο φούρνο, παραγεμιστά (πιτάκια με μέλι και σουσάμι), ξεροτήγανο και κουφέτο (παραδοσιακή γλυκιά νοστιμιά με αμύγδαλο και μέλι, που προσφέρεται σε γάμους και βαφτίσια).

Μετά το φαγητό σου, κάνε και μία βόλτα στα όμορφα μπαράκια στη Χώρα. Αν, φυσικά, πετύχεις πανηγύρι…. Μην παραλείψεις να το επισκεφθείς!