Πάρος ακτοπλοϊκά. Φθηνά εισιτήρια πλοίου για Πάρο

Πάρος ακτοπλοϊκά εισιτήρια online. Κλείσε εδώ και παρέλαβε τα σε 2 λεπτά στο email σου.

Ακτοπλοϊκά για Πάρο

Η Πάρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων σε έκταση, διαθέτει καταγάλανα νερά, υπέροχες παραλίες, νυχτερινή διασκέδαση και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, τόσο για τη νεολαία, όσο και για οικογένειες με παιδιά.

Δρομολόγια πλοίου για Πάρο

Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 η Πάρος, μαζί με την Αντίπαρο, έχουν περισσότερους από 15.000 μόνιμους κατοίκους. Το καλοκαίρι βέβαια το νησί κατακλύζεται από τουρίστες. Για την εξυπηρέτησή και σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Πάρο από τα λιμάνια του Πειραιά του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Στο ferryfast θα βρεις ακτοπλοϊκά για Πάρο και μπορείς να κάνεις εύκολα κράτηση από το κινητό τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σου.

Το λιμάνι της Πάρου

Το λιμάνι της Πάρου βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού και πρωτεύουσα του νησιού την Παροικιά, και δέχεται όλη την τουριστική κίνηση.

Μπορεί να είναι όμορφο θέαμα να βλέπεις τα Ferries να έρχονται και να δένουν στην προβλήτα όμως για τους οδηγούς των οχημάτων η πρόσβαση στο λιμάνι της Πάρου είναι χρονοβόρα και η ταλαιπωρία μεγάλη. Ειδικά τους  καλοκαιρινούς μήνες, όπου η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη θα πρέπει να είσαι εφοδιασμένος με υπομονή αφού δημιουργείται κομφούζιο και εκνευρισμός. Φυσικά θα πρέπει να διαθέτεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα οποία καλό είναι να έχεις φροντίσει να έχεις διαθέσιμα καιρό πριν

Απο το λιμάνι της Πάρου εκτελούνται δρομολόγια πλοίων για όλα τα γειτονικά νησιά.

Πάρος δρομολόγια πλοίων

Προς την Πάρο εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια πλοίων όλο το χρόνο από το λιμάνι του Πειραιά και κάποιες φορές μέσα στο μηνά από το λιμάνι του Λαυρίου.
Κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως η Πάρος συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Ραφήνα μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από την Πάρο υπάρχουν ως ενδιάμεσοι σταθμοί δρομολόγια πλοίων για Σύρο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη ενώ κάποιες φορές την εβδομάδα πραγματοποιούνται  τοπικά δρομολόγια από και προς τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων όπως Φολέγανδρος, Αμοργός, Σίφνος, Σέριφος κλπ. Η σύνδεση της Πάρου με Ρόδο και Δωδεκάνησα γίνεται με ανταπόκριση στη Σύρο και τη Σαντορίνη.

Το καλοκαίρι τα δρομολόγια των πλοίων για Πάρο είναι πιο πυκνά. Εκτός από τον Πειραιά υπάρχουν καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν την Πάρο με τη Ραφήνα ενώ υπάρχει σύνδεση από το λιμάνι της Πάρου απευθείας και χωρίς ανταπόκριση προς τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη και τη Ρόδο

Πειραιάς Πάρος ακτοπλοϊκά

Πειραιάς Πάρος δρομολόγια Ferry

Το πλοίο Blue Star Delos της Blue Star Ferries συνδέει όλο το χρόνο καθημερινά το λιμάνι του Πειραιά με την Πάρο. Πρόκειται για ένα ανοιχτού τύπου ferry boat με 146 μέτρα μήκος, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 2400 επιβάτες και 430 οχήματα. H διάρκεια του ταξιδιού είναι τέσσερις ώρες και 10 λεπτά και η σύνδεση είναι απευθείας. Υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για κατάστρωμα, με τιμή περίπου τα 40 ευρώ, εισιτήρια σε αεροπορικές θέσεις με τιμή περίπου τα 55 ευρώ αλλά και καμπίνες με ενδεικτικό κόστος τα 85 ευρώ.

Κατά τη χειμερινή περίοδο υπάρχει τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας και δεύτερο δρομολόγιο πλοίου από τον Πειραιά για την Πάρο. Γίνεται με το πλοίο Blue Star Naxos της Blue Star Ferries. Το μήκος του πλοίου είναι 124 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 1474 επιβάτες και 240 οχήματα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι τέσσερις ώρες και 15 λεπτά και πραγματοποιεί το δρομολόγιο το απόγευμα.

Το καλοκαίρι ακτοπλοϊκά δρομολόγια Πειραιάς Πάρος είναι περισσότερα.

Ο γρηγορότερος τρόπος για να πας στην Πάρο με το πλοίο το καλοκαίρι είναι με το Tera Jet της εταιρείας Seajets
Το Ferry σαλπάρει από τον Πειραιά στις 7:00 το πρωί και φτάνει στην Πάρο στις 09:50. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι μόλις 2 ώρες και 50 λεπτά, καθώς ταξιδεύει με 40 κόμβους. Διανύει δηλαδή 40 ναυτικά μίλια την ώρα.
Aν θες να συγκρίνεις με τις ταχύτητες που έχουμε συνηθίσει να μετράμε στη στεριά, η ταχύτητα του ισοδυναμεί με 74 χιλιόμετρα την ώρα.
Το πλοίο έχει μήκος 145 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 2000 επιβάτες και 500 οχήματα και το κόστος του εισιτηρίου κυμαίνεται περίπου στα 70 ευρώ το άτομο. Όλες οι θέσεις είναι αεροπορικού τύπου.

Ραφήνα Πάρος δρομολόγια

Την περίοδο μόνο του καλοκαιριού από τη Ραφήνα προς Πάρο εκτελούνται καθημερινά δύο ακτοπλοϊκά δρομολόγια, η διάρκεια των οποίων είναι στις τέσσερις ώρες με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς.

Tο πρωινό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από Ραφήνα προς Πάρο εκτελείται με το πλοίο Super Express της Golden star ferries. Κάνει απόπλου στις 7:15 με ενδιάμεσους σταθμούς την Τήνο και τη Μύκονο. Το ferry φτάνει στο λιμάνι της Πάρου στις 11:20 και το εισιτήριο κοστίζει περίπου στα 70 ευρώ. Το πλοίο έχει μήκος 91 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 1.070 επιβάτες και 200 οχήματα

Το μεσημέρι το δρομολόγιο Ραφήνα Πάρος εκτελείται από το Tera Jet της Sea Jet στις 14:50 και φτάνει στην Πάρο στις 18:45 με ενδιάμεσους σταθμούς Άνδρο Τήνο, Μύκονο, Νάξο. Το εισιτήριο επίσης κοστίζει περίπου στα 70 ευρώ η μονή διαδρομή.

Είναι το ίδιο πλοίο που εκτελεί το πρωινό δρομολόγιο από τον Πειραιά στην Πάρο!

Η Πάρος

Παναγια Εκατονταπυλιανή Πάρος Ιερός Ναός

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Παροικιά, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η γραφική Νάουσα με τις υπέροχες ψαροταβέρνες και τα ονομαστά εστιατόρια.

Η Πάρος διαθέτει υπέροχα καταγάλανα νερά και καταπληκτικές παραλίες. Η Χρυσή Ακτή, οι Κολυμπήθρες, η παραλία Σάντα Μαρία, η παραλία Καλόγερος, η παραλία πιπέρι στη Νάουσα, η παραλία Μοναστήρι και ο Φάλαγγας είναι μερικές από αυτές, στις οποίες θα βρεις, ξαπλώστρες beach bar και water sports!  Η Πάρος επίσης έχει έντονη νυχτερινή διασκέδαση αλλά δεν είναι οι μοναδικοί λόγοι για να την επισκευτείς.

Στην Πάρο όλο το χρόνο υπάρχει θρησκευτικός τουρισμός αφού η εικόνα της Παναγίας πού βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής και είναι έργο του 17ου αιώνα, αποτελεί τη δεύτερη προσκυνηματική εικόνα των Κυκλάδων μετά την ιερή εικόνα της Παναγίας της Τήνου.

Πάρος Ξενοδοχεία

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία πολύ σοβαρή επένδυση σε ξενοδοχεία στην Πάρο  και έχουν δημιουργηθεί καταπληκτικά καταλύματα που παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες και κάνουν τη διαμονή σας στην Πάρο μοναδική.

Πάρος με το αεροπλάνο

Τα αεροδρόμιο Πάρου ή Κρατικός Αερολιμένας Πάρου βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων νότια από την Παροικιά, στη νοτιοδυτική Πάρο, στη περιοχή Βουτάκος Αγκαιριάς. Πρόκειται για ένα μικρό αεροδρόμιο το οποίο τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αναβαθμιστεί για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες τουριστικές ανάγκες του νησιού από την Ελλάδα αλλά κυρίως από το εξωτερικό. Η αναβάθμιση του αεροδρομίου περιλαμβάνει την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου, νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και αναμένεται να είναι έτοιμο για την καλοκαιρινή περίοδο του 2025.

Για την ώρα πτήσεις εκτελούνται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου από την Αθήνα ενώ το καλοκαίρι από την Αθήνα,τη Θεσσαλονίκη και κάποιες πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, κυρίως στην Αυστρία και την Γερμανία από Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αμβούργο και Λειψία. Μπορείς να βρεις εδώ φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Πάρο