Πάτμος ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρες στο ferryfast.gr φθηνά ακτοπλοϊκά για Πάτμο

Η Πάτμος είναι ένας προορισμός με παγκόσμιο θρησκευτικό ενδιαφέρον για τους προσκυνητές, μιας και φιλοξενεί το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το σπήλαιο της Αποκάλυψης. Ένα νησί-μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO όπου ο Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης.
Με ελκυστικές αμμουδιές, πεντακάθαρα νερά και φυσικά την παραδοσιακή και επιβλητική αρχιτεκτονική στα αρχοντικά της Χώρας η Πάτμος είναι ο απόλυτος προορισμός για υπέροχες διακοπές.

Ωστόσο, το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο οπότε η πρόσβαση στην Πάτμο απαιτεί οργάνωση και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παίζουν καθοριστικό ρόλο στον προγραμματισμό του ταξιδιού.

Εδώ θα ανακαλύψεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κλείσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάτμο, προσφέροντας σου επιπλέον συμβουλές για να κάνεις τη διαδρομή όσο το δυνατόν πιο άνετη και οικονομική.

Η Πάτμος

Είτε είσαι προσκυνητής που θέλει να επισκεφτεί το Σπήλαιο της Αποκάλυψης είτε απλά λάτρης των όμορφων παραλιών και των γραφικών χωριών, η Πάτμος είναι σίγουρα μια επιλογή που δεν θα σε απογοητεύσει.

Εδώ μπορείς να κλείσεις φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάτμο. Δες όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς Πάτμο, ενημερώσου για τις τιμές, τις ώρες άναχώρησης, τη διάρκεια του ταξιδιού και τους ενδιάμεσους σταθμούς. Κάνε κράτηση ακτοπλοϊκά για Πάτμο online στην πιο φθηνή τιμή και παρέλαβε τα εισιτήρια σε 2 λεπτά στο email σου.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάτμο

Πάτμος Δρομολόγια Πλοίων

Η απουσία αεροδρομίου δεν πρέπει να σε πτοήσει να ταξιδέψεις σε αυτό το γοητευτικό ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου, αφού μεγάλα και ασφαλή πλοία με όλες τις ανέσεις ταξιδεύουν από το λιμάνι του Πειραιά και το λιμάνι της Καβάλας, συνδέοντας την Πάτμο με την ηπειρωτική Ελλάδα από Βορρά και Νότο. Συνεπώς αυτό που πρέπει να φροντίσεις, είναι πως να κλείσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάτμο, εύκολα γρήγορα και οικονομικά.
Στο Ferryfast μπορείς να κάνεις κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Πάμε να δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις προτού ταξιδέψεις για την Πάτμο.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Πειραιάς-Πάτμος

 • Από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Πάτμου μπορείς να ταξιδέψεις καθημερινά χειμώνα-καλοκαίρι με ένα δρομολόγιο που εκτελεί πλοίο της Blue Star Ferries. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 8 ώρες και 10 λεπτά εάν το δρομολόγιο πραγματοποιηθεί με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Σύρου και μειώνεται στις 7 ώρες και 20 λεπτά εάν η σύνδεση ανάμεσα στους δύο προορισμούς γίνει απευθείας.
 • Για την επιστροφή σου από την Πάτμο στον Πειραιά μπορείς να επιλέξεις μεταξύ δύο διαθέσιμων δρομολογίων.
  Το ένα γίνεται με τον αντίστροφο τρόπο με τον οποίο πηγές, μέσω της Σύρου δηλαδή, με διάρκεια ταξιδιού 8 ώρες και 10 λεπτά ενώ το δεύτερο περνάει πρώτα από το Βαθύ της Σάμου και η διάρκεια είναι περίπου στις 12 ώρες.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Καβάλα-Πάτμος

 • Εάν θέλεις να ταξιδέψεις από την Βόρεια Ελλάδα προς την Πάτμο θα πρέπει να το κάνεις μέσω του λιμανιού της Καβάλας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εκτελούνται δύο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα με τη διάρκεια του ταξιδιού να αγγίζει τις 22 ώρες. Τη συγκεκριμένη σύνδεση πραγματοποιεί και εδώ πλοίο της Blue Star Ferries με ενδιάμεσους σταθμούς τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, το Βαθύ της Σάμου και τον Άγιο Κήρυκο.
 • Με την αντίστροφη σειρά των λιμανιών γίνεται το δρομολόγιο Πάτμος Καβάλα, η επιστροφή δηλαδή.

Δρομολόγια πλοίων από Πάτμο προς άλλα νησιά

 • Από την Πάτμο μπορείς να ταξιδέψεις προς Κυκλάδες μέσω της σύνδεσης που υπάρχει με το λιμάνι της Σύρου.
 • Μπορείς επίσης να συνεχίσεις προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, Σάμο, Λήμνο, Χίο, Μυτιλήνη.
 • Από την Πάτμο υπάρχει απευθείας, χωρίς ανταπόκριση δηλαδή, σύνδεση με τα περισσότερα νησιά των Δωδεκανήσων, όπως Λειψοί, Κάλυμνος, Κως, Νίσυρος, Τήλος, Σύμη, Ρόδος, Κάσος, Καστελόριζο. Τα δρομολόγια αυτά γίνονται τόσο με τα συμβατικά πλοία της γραμμής, όπου μπορείς να μεταφέρεις και το αυτοκίνητό σου, όσο και με ταχύπλοα της εταιρείας Δωδεκάνησος Seaways

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάτμο

Στο ferryfast θα βρείτε εισιτήρια για ταχύπλοα πλοία από την Πάτμο προς διάφορα νησιά όπως τη Λέρο, την Κω, τη Σάμο και την Ικαρία.
Οι τιμές για ταχύπλοα πλοία είναι συνήθως πιο υψηλές από τα συμβατικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ανάλογα με τη εποχή και τα δρομολόγια, τα ταχύπλοα μπορούν να μεταφέρουν και αυτοκίνητα

Η Πάτμος είναι γνωστή για δύο κύριους λόγους:

 • Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα της Ορθοδοξίας. Ιδρύθηκε το 1088 μ.Χ. και αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό για προσκυνητές και θρησκευτικό τουρισμό.
 • Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης: Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης βρίσκεται στην Πάτμο και είναι το μέρος όπου, σύμφωνα με την παράδοση, ο Απόστολος Ιωάννης έγραψε το Βιβλίο της Αποκάλυψης, το τελευταίο βιβλίο της Χριστιανικής Βίβλου. Ο Ιωάννης υποτίθεται ότι έζησε στο σπήλαιο για δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της απελάσεως του στο νησί, και εκεί είχε τη θεία έμπνευση για το έργο του.