Σαντορίνη ακτοπλοϊκά. Φθηνά εισιτήρια πλοίου για Θήρα

Σαντορίνη ακτοπλοϊκά εισιτήρια online. Κλείσε εδώ και παρέλαβε τα σε 2 λεπτά στο email σου.

Ακτοπλοϊκά για Σαντορίνη

Η Σαντορίνη βρίσκεται στις Κυκλάδες και εξαιτίας του ιδιαίτερου ηφαιστειογενούς ανάγλυφου είναι επιβλητική και μοναδική στον κόσμο. Τα Φηρά, το Ημεροβίγλι και η Οία είναι «κρεμασμένα» στην άκρη του βράχου και σε περιμένουν για να θαυμάσεις την υπέροχη θέα προς την Καλντέρα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

σαντορίνη ακτοπλοικά εισιτήρια

Κατά την τελευταία απογραφή του 2021, ο Δήμος Θήρας κατέγραψε 15.457 μόνιμους κατοίκους. Για την εξυπηρέτηση και σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Σαντορίνη εκτελούνται όλο το χρόνο από το λιμάνι του Πειραιά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ένα ημερήσιο από τη Ραφήνα
Στο ferryfast.gr θα βρεις ακτοπλοϊκά για Σαντορίνη και μπορείς να κάνεις εύκολα κράτηση από το κινητό τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σου.

Αθηνιός: Το λιμάνι της Σαντορίνης

Το κεντρικό λιμάνι της Σαντορίνης που εξυπηρετεί τις επιβατικές και εμπορικές ανάγκες του νησιού της Θήρας είναι το λιμάνι του Αθηνιού. Βρίσκεται στους πρόποδες της καλντέρας και απέχει 8 χιλιόμετρα. από τα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού.
Συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και με τα γύρω νησιά. Τα δρομολόγια και οι ανταποκρίσεις πολλαπλασιάζονται την περίοδο του καλοκαιριού.

Στο λιμάνι της Σαντορίνης υπάρχει κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής για τους επιβάτες, ATM, ασύρματο internet, ταξι, μίνι μάρκετ, καταστήματα εστίασης και χώρος στάθμευσης. Επίσης βρίσκεται αφετηρία δημόσιας συγκοινωνίας. Με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θήρας μπορείς να μεταφερθείς από το λιμάνι προς τα Φηρά και το κόστος του εισιτηρίου είναι περίπου 2 ευρώ την ημέρα και 2,30 τη νύχτα. Δρομολόγια επίσης εκτελούνται προς Πύργος, Βόθωνας, Καρτεράδος, Μεσαριά, με το κόστος του εισιτηρίου να είναι κάτω από 2 ευρώ.

Σαντορίνη δρομολόγια πλοίων

Προς τη Σαντορίνη εκτελούνται όλο το χρόνο καθημερινά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει δρομολόγιο που συνδέει τη Σαντορίνη με το λιμάνι της Ραφήνας.
Η Σαντορίνη εξαιτίας της θέσης της και αποτελώντας ουσιαστικά ενδιάμεσο σταθμό, συνδέεται με την Κρήτη και το λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ υπάρχει και σύνδεση για τα Δωδεκάνησα και την Ρόδο.
Φυσικά από τη Σαντορίνη μπορείς να βρεις δρομολόγιο ferry για γειτονικά νησιά όπως η Ίος, η Ανάφη και η Φολέγανδρος, καθώς επίσης και για μεγαλύτερα νησιά όπως Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σύρος.

Πειραιάς Σαντορίνη ακτοπλοϊκά

Πειραιάς Σαντορίνη δρομολόγια Ferry το χειμώνα

Το πλοίο Blue Star Delos της Blue Star Ferries που εκτελεί όλο το χρόνο και κάθε ημέρα το δρομολόγιο Πειραιάς Πάρος συνεχίζει και για τη Σαντορίνη. H διάρκεια του ταξιδιού είναι 7 ώρες και 45 λεπτά. Το Ferry boat μεταφέρει επιβάτες και οχήματα ενώ διαθέτει καμπίνες.
Η αναχώρηση γίνεται στις 7:25 το πρωί και η άφιξη στο λιμάνι του Αθηνιού υπολογίζεται στις 3:10 το μεσημέρι!

Κατά τη διάρκεια το χειμώνα υπάρχουν δύο ακόμα δρομολόγια που συνδέουν τον Πειραιά με τη Σαντορίνη. Δεν είναι σε καθημερινή βάση, ούτε εκτελούνται όλο το χρόνο. Για το λόγο αυτό για να εντοπίσεις  όλα τα δρομολόγια πλοίων από Πειραιά προς Σαντορίνη  θα πρέπει να κάνεις αναζήτηση στη φόρμα αναζήτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων του ferryfast.gr.

Οι ώρες αναχώρησης είναι το μεσημέρι και νωρίς το βράδυ, και η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 8:30 μέχρι 12:30 ώρες. Ως εκ τούτου η ώρα άφιξης στο λιμάνι της Σαντορίνης είναι μέσα στη νύχτα ή πολύ νωρίς το ξημέρωμα.

Ενδεικτικά το πλοίο Διονύσιος Σολωμός της Zante Ferries αναχωρεί από τον Πειραιά στις 14:55 το μεσημέρι και φτάνει στις 3:30 τα ξημερώματα μετά από περίπου 12:30 ώρες με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά: Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος Ιός

Το ferry boat Πρέβελη της ΑΝΕΚ Lines αναχωρεί στις 8:30 το βράδυ από τον Πειραιά και φτάνει στη Σαντορίνη στις 5:00 περίπου τα ξημερώματα, μετά από 8:30 ώρες, ενώ συνεχίζει το δρομολόγιο για το Ηράκλειο της Κρήτης.

Όλα αυτά είναι ανοιχτού τύπου ferry boat και μπορείς να βρεις διαθέσιμα εισιτήρια σε κατάστρωμα, αεροπορική θέση και καμπίνα.

Δρομολόγια πλοίων Πειραιάς Σαντορίνη το καλοκαίρι

Από τον Πειραιά εκτελούνται 3 με 5 δρομολόγια για Σαντορίνη για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των τουριστών.

World Champion Jet της Seajets Το ταχύτερο όλων είναι το World Champion Jet της Seajets. Αναχωρεί κάθε μέρα το καλοκαίρι στις 7:00 το πρωί και ακολουθεί το δρομολόγιο Σύρος, Μύκονος, Νάξος, Ίος, Σαντορίνη. Το πλοίο φτάνει στο λιμάνι της Σαντορίνης σε λιγότερο από πέντε ώρες και συγκεκριμένα στις 11:45. Πρόκειται για κλειστό ferry boat, τύπου καταμαράν, το οποίο είναι 87 μέτρα μήκος και μπορεί να μεταφέρει 1.310 επιβάτες και 222 οχήματα. Όλες οι θέσεις είναι αεροπορικού τύπου και το κόστος είναι περίπου στα 90 ευρώ! Μπορείς να βρεις πληροφορίες και να κλείσεις εισιτήρια Seajets online

Στις 7:25 κάνει απόπλου το Blue Star Δήλος το οποίο όπως έχουμε αναφέρει κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο όλο το χρόνο. Χρειάζεται περίπου 7,5 ώρες για να φτάσει στον προορισμό του και το κόστος των εισιτηρίων ανάλογα την περίοδο ξεκινάει από τα 45 ευρώ το για κατάστρωμα. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Πάρος και η Νάξος.

Στις 9:00 αναχωρεί το Speedrunner Jet της Seajets το οποίο με κόστος περίπου 85 ευρώ θα σε μεταφέρει στη Σαντορίνη με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μήλο τη Φολέγανδρο και την Ίο. Είναι επίσης τύπου καταμαράν, έχει 81 μέτρα μήκος και μπορεί να μεταφέρει 660 επιβάτες και 153 οχήματα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου στις 5 ώρες και 15 λεπτά με εκτιμώμενη ώρα άφιξης στη Σαντορίνη στις 14:00 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα αναχωρεί και το πλοίο Thunder της Fast Ferries. Χρειάζεται περίπου 7 ώρες για τον προορισμό του, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σύρο, τη Μύκονο, την Πάρο και την Ίο. Το κόστος εισιτηρίου είναι περίπου στα 73 ευρώ, έχει μόνο αεροπορικού τύπου θέσεις και μπορεί να μεταφέρει 1100 επιβάτες και 215 οχήματα.

Το Blue Star Patmos της Blue Star Ferries την high season συνδέει τον Πειραιά με τη Σαντορίνη σε 9 ώρες και 15 λεπτά. Είναι το μοναδικό πλοίο που αναχωρεί το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 17:30 και χρειάζεται κάτι περισσότερο από 9 ώρες για να σε μεταφέρει τη Σαντορίνη. Έχει το πιο φθηνό εισιτήριο με τιμές που ξεκινούν από τα 45 περίπου ευρώ. Μπορεί να μεταφέρει 2000 επιβάτες και 430 οχήματα. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Σύρος, η Πάρος, η Νάξος και η Ίος. Η άφιξη του στο λιμάνι της Σαντορίνη αναμένεται περίπου στις 2:45 τα ξημερώματα.

Πόσο κοστίζουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς Σαντορίνη;

Οι τιμές για ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο από Πειραιά προς Σαντορίνη το καλοκαίρι ξεκινούν από τα 45 ευρώ για το κατάστρωμα, τα 63 ευρώ για τις αεροπορικές θέσεις και τα 90 ευρώ για την καμπίνα.

Το χειμώνα μπορείς να βρεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 40 ευρώ για κατάστρωμα, από 43 ευρώ για αεροπορική θέση και από 65 ευρώ σε καμπίνα. Να έχεις υπόψιν σου ότι όσο λιγότερη ώρα κάνει το καράβι να φτάσει στον προορισμό του τόσο ακριβότερο είναι το εισιτήριο.

Ραφήνα Σαντορίνη δρομολόγια

Την περίοδο του καλοκαιριού υπάρχει ένα δρομολόγιο πλοίου το οποίο συνδέει τη Ραφήνα με στην Σαντορίνη. Πρόκειται για το SuperExpress της Golden star ferries. Ένα τύπου καταμαράν ferry boat με μήκος 91 μέτρα το οποίο μπορεί να μεταφέρει 1070 επιβάτες και 200 οχήματα στην Σαντορίνη σε 6 ώρες και 10 λεπτά. Το πλοίο αναχωρεί στις 7:15 καθημερινά και η εκτιμώμενη ώρα άφιξης είναι στις 13:25 το μεσημέρι.

Ξεκινώντας από τη Ραφήνα και καταλήγοντας η Σαντορίνη έχει ενδιάμεσους σταθμούς την Τήνο, την Μύκονο, την Πάρο και την Ίο. Διαθέτει μόνο αεροπορικού τύπου θέσεις και το κόστος είναι περίπου στα 80 ευρώ για μονή διαδρομή.

Η Σαντορίνη

Σαντορίνη Ηφαίστειο

Η Σαντορίνη ή Θήρα ανήκει στις Κυκλάδες και αποτελείται από ηφαιστειογενές υλικό. Το νησί στη σημερινή του μορφή είναι το αποτέλεσμα της δεύτερης μεγαλύτερης έκρηξη ηφαιστείου που έχει συμβεί ποτέ στη Γη και έγινε το 1613 π.χ. Αυτή έκοψε το νησί όπως αρχικά ήταν, σε τρία κομμάτια, τη Θήρα τη Θηρασιά και το Ασπρονήσι.

Ο κρατήρας του ηφαιστείου βρίσκεται στο σημείο που τώρα υπάρχει η Νέα και Παλαιά Καμένη τα οποία είναι νησιά που ξεκίνησαν να δημιουργούνται το 1570. Αποτελούνται από λάβα, η έκταση των οποίων από τότε συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι ενεργό και νέο μάγμα βγαίνει στην επιφάνεια. Μάλιστα τα τελευταία 150 χρόνια η έκταση των νησιών έχει τριπλασιαστεί.

Σαντορίνη Ξενοδοχεία

Αρκετά ξενοδοχεία της Σαντορίνης συγκαταλέγονται στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Είναι ξενοδοχεία που κρέμονται κυριολεκτικά πάνω στα βράχια στα Φηρά, το Ημεροβίγλι και την Οία και εκμεταλλεύονται τη μοναδικότητα του τοπίου. Προσφέρουν μοναδική θέα προς την καλντέρα, δηλαδή τα νησιά Παλαιά και Νέα Καμένη και χαρίζουν ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να σβήνει κυριολεκτικά στη θάλασσα.

Σαντορίνη με το αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, 6 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα τα Φηρά και λειτουργεί από το 1976. Τα τελευταία χρόνια η κίνηση είναι διαρκώς αυξανόμενη και χαρακτηριστικό είναι ότι το 2022 εξυπηρέτησε περίπου 3.000.000 επιβάτες.
Από το αεροδρόμιο μπορείς να μετακινηθείς προς την πρωτεύουσα τα Φηρά με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θήρας και το κόστος του εισιτηρίου είνα 1,80ευρώ. Το κόστος μετακίνησης με ταξί κυμαίνεται περίπου στα 10-15 ευρώ.
Η Σαντορίνη συνδέεται όλο το χρόνο με το αεροδρόμιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι δέχεται εκατοντάδες πτήσεις τσάρτερ από όλη σχεδόν την Ευρώπη ενώ υπάρχει σύνδεση με Ρόδο, Κέρκυρα και Κρήτη. Μπορείς εδώ να δεις τα δρομολόγια και να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για Σαντορίνη.